From KL-city to Singapore and back to Malaysia... En mijn eerste nare ervaring in Mersing :(

Hi folks!

Laten we beginnen met het leuke deel... De eerste dagen van mijn reis zijn toch goed begonnen. In Kuala Lumpur had ik dus een bed in een slaapzaal in China Town. De eerste indruk was van shit zeg, moet ik hier nu slapen, een kleine, stinkende kamer waarvoor je eerst door een andere kamer vol mensen moet, onderaan een krakend stapelbed samen met 6 andere mensen die je totaal niet kent, geen kast, geen plaats om je bagage te zetten, geen deftige gordijnen die de kamer volldedig donker maken, geen luxe badkamer, geen eigen wc... Wel ja, anders dan ik het gewoon ben zeker? Dus het was even slikken en de knop omdraaien... Maaaaaar het was zo leuk! Hele toffe meisjes leren kennen, van Japan, Australie, Wit Rusland (heel sympathiek meisje trouwens(!), Maria, ze trekt al 8 jaar de hele wereld rond en werkt als danseres om haar reizen te betalen. Ze kwam hier samen met mij toe en had na een paar dagen al een bar gevonden waar ze mocht dansen en daar zijn we dan ook samen naartoe geweest, very nice, free entrance and drinks for the dansers' friend as well :DD), Canada en Nederland, heel veel verhalen gehoord, samen 't stad ingetrokken, naar 't park geweest, leuke plekjes gezocht om lekker en goedkoop te eten... Kortom, van mijn eerste negatieve indruk bleef algauw niets meer over!

Over het eten gesproken, van 's morgens vroeg zie je de mensen hier al rijst en noedels eten (neem toch nekeer gewoon nen boterham met choco of zo zeg???) en 's middags en 's avonds tot laat 's nachts, constant zijn ze hier warm aant eten! (en ik maar denken dat het hier goed zou zijn voor de lijn !?! ) Maar als je zo door die gezellige drukte van China Town loopt en je ziet al die kraampjes en standjes, met allemaal ander eten, die lekkere geuren die in je neus kruipen, dan kan je toch niet anders dan dat ook allemaal te proberen! Nuja, allemaal niet meer eigenlijk... Spicy stuff is niets voor mij! Zelfs van 'little spicy' zoals ze het hier zeggen, staat mijn mond in vuur en vlam :D

Soit, ben aan't afdwalen... Iets anders datik heb ondervonden is dat het verkeer echt gevaarlijk is! Ze rijden hier allemaal aan de verkeerde kant en raak dat maar niet gewoon, telkens als ik oversteek kijk ik dus ook naar de verkeerde kant, toeters dat ik al gehoord heb jong... Maar nog geen accidenten so far! Dan de wc, meestal geen wc papier en hoewel ze meestal wel een gewone wc hebben ook, zijn er van die plaatsen waar het zo gewoon een gat in de grond is.. Niets voor mij zenne! En dan dat Engels hier... Hilarisch!! Het valt zelfs niet op how much my english sucks :D En toch is dat de gangbare taal in Kuala Lumpur. En daar plakken ze achter alles wat ze zeggen 'la', zoals een stopwoordje. When they tell you something, they say it like this la :D Zo wordt het ook heel erg grappig geschreven. Misschien gezien op mijn foto's 'teksi' en 'bas', maar je verstaat het tenmiste!! Waar ik nu ben is het al heel wat anders! De mensen spreken amper engels en ook de borden zijn hier allemaal in een andere taal geschreven... Maar met gebroken engels en gebarentaal geraak je er ook wel :) Oja zou nog vergeten vertellen over het weer hier... Het is hier drukkend warm (30 graden en meer, ja ben mijn thermometer vergeten, dus kan het nie precies zeggn ;) ) en vochtig en zo één keer per dag breekt er altijd een hevig onweer los. Plotseling komt de wind op en overtrekt het, valt de regen met bakken uit de lucht, tot de straten volledig blank staan... Was mij dat een ontgoocheling de eerste dag zeg! Maar ondertussen ben ik het al gewoon en weet ik dat het juist een beetje wachten is tot alles weer opdroogt...

In elk geval heb ik dan eindelijk ook Ellyza ontmoet. Een meisje van Kuala Lumpur die ik dus via de broer van Seba heb leren kennen. We hadden enkel nog maar op fb gechat maar vanaf de eerste avond werd ik zooooooooo goed onthaald!!! Zo heeft ze mij meegenomen naar een couchsurfing dinner, een bar en zelfs naar een pyjamafeestje voor couchsurfers in Singapore! Da's echt een heel losse, open en vooral supervriendelijke sfeer tussen die couchsurfers! Mensen van heel de wereld praten spontaan tegen elkaar, wisselen reistips uit, hosts en surfers samen, één hechte bende, no matter waar je vandaan komt, welke taal je spreekt, hoe je eruit ziet... Dat waren echt een paar heel leuke dagen met die mensen! Eind maart ontmoet ik ze opnieuw als ik mijn vlucht vanuit KL naar Bankok heb en mss zal ik dan zelf mijn eerste 'CS-ervaring' hebben Looking forward to it already laaaaaa :D !!!

Singapore op zich was ook wel ca va, maar minder mijn ding. Het is heel interessant als je van stad,architectuur en kunst houdt én als je je goed aan regeltjes kan houden... Geen kauwgum eten op straat, niet roken of drinken in station of trein en enkel roken in de 'smoking area', zelfs buiten zijn er afgelijnde delen en enkel daar mag er gerookt worden... Tenzij je zin hebt om hoge boetes te betalen natuurlijk... Alles is daar dan ook wel heel erg proper en heel strikt. Nuja ik heb het gezien en voor mij persoonlijk was een dag genoeg. 's Avonds zijn we dan afgezakt naar het strand en werd het een heel gezellige boel met dj, bbq en opnieuw een hele boel ongeloofelijk sympathieke CSpeople!

Dan weer alleen verder.. In de luchthaven afscheid genomen van de 'KL-gang' en begonnen aan een lange trip terug naar Maleisie... Genoeg stad voor mij, nu op naar een eilandje... Na een lange dag vol trein-en busritten ben ik beland in een klein plaatsje, Mersing, in het zuiden van Maleisie... Van hieruit kan je met de ferry naar Tioman Island, maar de laatste was al vertrokken tegen ik hier toekwam. Dus op zoek naar het hostel dat ik had gevonden in de Lonely planet... En doen ik daar aankwam merkte ik dat het niet meer bestond :( ook dat nog, dus op zoek naar een ander hotel, waar er enkel nog een 'single room' boven mijn buget vrij was, maar na zo een lange dag kon het mij eigenlijk niet zoveel schelen... Dus douchke pakken, foto's opt gemak op fb zetten, skypen, zak klaarmaken en alles klaarzetten om tegen 5u op te staan om de eerste (er zijn er maar 2 op een dag) boot naar Tioman te nemen... Nog niet helemaal gewoon aan het uur hier ben ik er maar tegen 2u ingekropen (19u bij jullie, 7u tijdsverschil) en zette mijn alarm op mijn gsm... Klaar voor een (opnieuw) een veel te korte nacht... Maaaaar dan.... Ik werd gewekt door het geluid op straat en dat vond ik al vreemd, dus ik keek op mijn horloge... SHIT!!! 7u30!!! En ik moest om 6u aan de ferry zijn!!! Waarom had ik mijn alarm niet gehoord??? Op zoek naar mijn gsm... Nergens te bespeuren... Eerst dacht ik nog dat ik hem ergens verkeerd had gelegd, maar dan keek ik in mijn portemonnee... geld ook weg! En de singapore dollars... Ook weg, net zoals mijn fototoestel!!! Dat was echt een akelig gevoel, dom van mij om mijn deur niet op slot te doen, maar wie zou nu gaan denken dat ze in je kamer komen als je ligt te slapen!?! En heb niets gehoord!!! Gelukkig zaten mijn identiteitskaart, internationale pas en mijn bankkaarten nog in mijn portefeuille en ook mijn rugzak (met laptop en dollars) hebben ze gelukkig laten staan...

Nuja, een heel nare ervaring, maar wel een dure les geleerd... in't vervolg ALLES goed op slot doen!! En achteraf gezien, voelde ik mij veiliger in het stinkende, overboekte backpackershotel waar er altijd wel iemand in de kamer is...

Soit, in ieder geval heb ik ondertussen een nieuwe gsm en camera gekocht en heb ik alweer wat geld op zak, een hap uit mijn budget, maar ja het is nu zo... Bennu ookal wat bekomen (tijd genoeg, moet nog wachten tot 4u30 voor de volgende boot naar Tioman) maar zal allesvanaf nugoed bij mij houden!!

Op naar het volgende avontuur!!

Dikke zoen,

Linsy

gwendoline

Linsy'ke toch ...ik zal een engeltje sturen die je af en toe eens een oogje in 't zeil te houden :- ) dikke Belgische regenkus x

mama

Het heeft nog lang geduurd,hoe stom kan je zijn om je deur niet op slot te doen. Je was nochtans gewaarschuwwd en op internet heb ik gisteren nog gelezen dat Mersing een onveilige stad is. Gelukkig heb je de dollors nog en je papieren. In het vervolg beter opletten zoals ik het je geleerd heb. Dikke kus en veel plezier op Tioman dat er prachtig uit ziet heb het gisteren opgezocht op internet

Kathy

wat jammer van die diefstal, nog best dat ze je papieren lieten zitten idd, stel je voor... Voor de rest zalig om je reisverhaal te lezen, 'k zie het zo voor me!!
dikke sneeuwknuf (ja... lach maar, 't is hier echt aan 't sneeuwen..)

Roos

Zoeteken toch! Ik weet dat je veel vertrouwen hebt in Jan en alleman maar doe in het vervolg toch maar je deur VAST als je gaat slapen. Het is spijtig dat dit voorgevallen is maar het kon erger (je gsm was trouwens aan vervanging toe, la). Hopelijk is dit je naarste ervaring en stuur je nu enkel leuke verhalen ! Have fun and enjoy la !! Dikke kus

den daddy

zuske,
uit zulke dingen kan je alleen maar leren ; zelfs meer dan 100 keer dan uit gelijk welke schoolboek.
hopelijk zullen die (paar honderd ?) euros het verschil niet maken, zoniet kom je maar een paar weken vroeger terug.
doe zo voort !

erik

Bon, over die deur heeft iedereen zijn zegje al gedaan, dus ik ga absoluut niet meer zeggen dat het ongelooflijk stom is van jouw deur niet op slot te doen maar wel dat je er best een gekantelde stoel, dus met enkel 2 poten op de grond, tegen zet met daarop een grote zeer breekbare Chinese vaas. Van zodra iemand de deur durft te openen is heel het hotel wakker en...hopelijk jij ook. Wat het verkeer betreft, daar zijn zeer goede vooruitzichten. Ze hebben eindelijk door dat ze aan de verkeerde kant rijden en willen daar nu toch iets aan doen. Voorzichtig als ze zijn, gaan ze dat in stappen doen. Ze gaan eerst de vrachtwagens laten rechts rijden en als dat goed gaat, zullen ze ook alle andere voertuigen laten rechts rijden. Hou je kits Linsy !!! xxx

big brother

High sister, trek het u niet aan jong. Als ik die rijstkakker vind die dat gedaan heeft... Maar zoals al gezegd, het kon erger! Hier is't de regering die ons bepikt, 't is overal iets. Uw lesje dus geleerd, een kus van de juf frouw en een bank vooruit! Gelukkig heb je uw laptop nog en zo. Vertrouwen is mooi, maar voozrichtigheid is de moeder van de porseleinwinkel. Laat u daar niet doen, ook niet door de tegenslagen en geniet van de trip! Lalala X

MC

Goeie tip van die stoel, eigenlijk.
Een afgesloten deur zou wel niet veel uitgemaakt hebben moest de dief iemand van het personeel zijn.
Dat zal wel schrikken geweest zijn.
Hou je goed, Linsyke, je bent een straffe meid. Gelukkig zijn de gsm's en fototoestellen daar niet zo duur als hier!
Dikke knuffel.
xxxxxxxxxxxxx

MC

Nog een beter idee (van JJ) : schuif je bed voor de deur! Ha!

Isabelle

Aiaiaiai is me dat een nare ervaring meis, gelukkig ben je al wat kunnen bekomen...Geniet verder van de leuke dingen die je tegenkomt tijdens je reis

grtjs x

Linda

Met al die mooie en nieuwe indrukken is het moeilijk om voorzichtig te zijn ! Blijf genieten ...

Groetjes

Cindy D

Helabakes ,

Ik gaan een bougieke branden in Gentbrugge voor chance. Ik geniet van je foto's en je reisverhaal.
Ik zei nog dat ge alles in uw bh moest steken.
Dikke duim ... en doorgaan.
Knuffel. xxx
Enne ... Max nog niets opgegeten.

De collega's

Hallo Linsy,
in onze pauze lezen wij hier collectief jouw fantastische verhalen.
Yvette is blij dat ze niet mee moet, zij zegt: "het is wat hé, die reizigers". Zij blijft liever thuis.
We verdrinken hier in het werk zonder jou! Nu pas beseffen we welke bijdrage jij leverde!
Neenee, alle gekheid op een stokje, het loopt hier allemaal goed verder!
Wij zijn blij dat jij daar zo'n fantastische avonturen beleefd.
Geniet met volle teugen,

Maria-France, Yvette & Sofie

patrick

pa heeft gezecht dat je moet opletten van dieven en nuchter blijven hij zelf rijd nu met de fiets ha ha ha deur op slot als je iets doet